Ontwerp

Omgeving is mede beeldbepalend

Ieder ontwerp is uniek. Bij het ontwerpen van een huis houden we rekening met de omgeving waar het huis komt te staan. De vorm volgt dus niet alleen de functie van een gebouw, maar ook de ligging. Er komt dus een vrije interpretatie van de vorm waarin integraal de gebruikswensen worden verwerkt. Komt u bij ons gerust langs voor een schetsontwerp en/of een offerte.

Bouwtekeningen en berekeningen

Tevens maken wij bouwtekeningen voor alles waar u een omgevingsvergunning voor nodig heeft (voorheen bouwvergunning). Daarbij kunnen wij ook de vergunning en eventuele bouwbesluit- en constructieberekeningen voor u regelen. Zo wordt u volledig ontzorgd en hoeft u enkel uw wensen aan te geven vooraf en tijdens de verschillende controlerondes van de tekeningen.

Programma van eisen

Samen met u stellen we een programma van eisen op. Hierin houden we rekening met: uw wensen,de omgeving en de functie van het gebouw dit maken we tot één integraal ontwerp. En zo streven wij ernaar een zo compleet mogelijk ontwerp aan te bieden.

“Zo wordt u volledig ontzorgd”

Omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning)

Voor een bouwvergunning is meer nodig dan alleen een goed en mooi plan. De overheid verwacht, afhankelijk van het soort vergunning, dat er een gedegen ontwerp, constructieberekeningen, bouwbesluitberekeningen en eventueel aanvullende eisen worden aangeleverd. Al deze stukken maken het bouwplan tot één realiseerbaar geheel. Mede door deze stukken kan de gemeente controleren of het bouwplan voldoet aan de eisten van welstand, de eisen van veiligheid, de eisen gesteld in het bouwbesluit en de eisen van gezondheid. Als alles is goedgekeurd bij de gemeente kan de bouw beginnen.

Klinkt ingewikkeld?

Neem contact met ons op en wij zullen u van A tot Z begeleiden. Wij komen graag bij u langs om de situatie ter plaatse te beoordelen en om een vrijblijvende offerte uit te brengen.

Rietgedekte villa Meerstad

Form Follows Function is een veelgebruikte term in de architectuur waar deze villa een schoolvoorbeeld van is. Praktisch en prachtig.

Rietgedekte villa Meerwold

Dat vormgeving en ontwerp hoog in het vaandel staan bij Vijfschaft Bouw & Ontwerp, laat deze villa eens te meer zien. Kijk verder en laat u verrassen!

Kapschuur oranjewoud

Een prachtige zitplek in de tuin met een schuurtje om tuinartikelen op te bergen. In een kapschuur achtige stijl met robuuste palen.